2020-07-20 14:21:20• hírek • Bede Emőke

Hetvenhat éves asszonyt lopott meg a hatvanhárom éves elkövető Nagykárolyban

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Nem csak gázolásokból, de lopási ügyekből sem volt hiány az elmúlt napokban.

Az első esetről még június 16-án értesítették a rendőrséget. A bejelentő, egy 52 éves, vadaspusztai férfi szerint előző este egy piskárosi bár udvaráról ellopák a biciklijét, és az azon levő táskát, melyben nem kevesebb mint 4800 lej volt. A hatóság által lefolytatott nyomozás során sikerült azonosítani az első számú gyanúsítottat egy 56 éves, krasznaterebesi férfi személyében. Az ügyben büntetőjogi eljárást kezdeményeztek, a nyomozás pedig minősített lopás címszó alatt folytatódik.


Ugyancsak 16-án egy nagykárolyi, 76 éves nő is a rendőrség segítségét kérte, ugyanis míg ő az egyik boltban vásárolt, ellopták a mobiltelefonját. A város rendőrsége rövid időn belül azonosította és elfogta a feltételezett elkövetőt, egy 63 éves, ugyancsak nagykárolyi nőt. Az egyenruhások szerencsére megtalálták az ellopott készüléket, és visszajuttatták azt jogos tulajdonosának. A nyomozóhatóság ebben az ügyben is büntetőjogi eljárást kezdeményezett.


A harmadik eset szintén Nagykárolyban történt július 18-án, nem sokkal délután 5 óra előtt. A rendőrséget arról értesítették, hogy néhány helyi állampolgárnak sikerült a Liszt Ferenc utcában feltartóztatnia egy táskatolvajt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy az 56 éves, helybélő nő épp a Mihai Viteazul utcán sétált két kiskorú unokájával, amikor a 33 éves, tasnádi férfi kitépte kezéből a kézitáskáját, melyben 200 lej és egy mobiltelefon volt. Szerencsére a tolvaj nem jutott messzire, ugyanis több civil elfogta, majd átadta az elkövetőt egy szolgálaton kívüli rendőrnek. A delikvenst 24 órára őrizetbe vették, és kezdeményezni fogják ellene az előzetes letartóztatást is.


A rendőrség közleménye végén gratulált annak a fiatal férfinak, akinek kulcsszerepe volt az elkövető azonnali elfogásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: